Beneficiile sportului la copii

Cea mai importantă deprindere pe care trebuie să o formăm copilului, este aceea de a practica independent exercițiu fizic.

Obicei sănătos

În copilărie se formează obiceiuri pe care le vom păstra pentru tot restul vieții. Iar odată deveniți adulți vom deprinde tot mai greu comportamente noi. Sportul și nutriția reprezintă un obicei important pe care trebuie să îl dobândim din copilărie.

Starea de bine

Sportul practicat permanent produce endorfine.  Acestea sunt substanțe chimice produse în mod natural de sistemul nostru nervos împotriva durerii sau a stresului. Ele sunt identificate cu starea de bine, deoarece acționează ca un pansament al durerii și ca un stimulent al fericirii. Un nivel scăzut de endorfine duce la depresii, dureri de cap, dureri ale mușchilor și ale țesutului moale astfel sănătatea ta poate avea de suferit.

Exerciții complete

Antrenamentele de fitness și cardio acoperă o gamă completă de exerciții și grupe musculare cu efecte pozitive și mai de amploare decât alte sporturi, unde de obicei nu sunt acoperite toate grupele musculare, iar majoritatea antrenamentelor sunt liniare.

Sănătate asupra minții și corpului

Exercițiile cardio și fitness au un efect antidepresiv.
Conduce la o mai bună circulație a sângelui care are un impact pozitiv asupra creierului.
Duce la secreția unor hormoni cu rol important în creșterea la copil, sprijină funcționarea sistemului nervos, arderea grăsimilor și buna funcționare a pielii, cartilajelor.

Rezultate

Prin sport poți rezolva probleme de greutate.
Îți poți crește puterea de concentrare.
Îți poți rezolva unele probleme de socializare, făcându-ți noi prieteni la sală.
Vei avea o atitudine mult mai pozitivă datorită endorfinelor eliberate.

Antrenori pregătiți

Antrenamentele se vor face de antrenori pregătiți, cu experiență în domeniu și în lucru cu copii.